Welkom op mijn pennenwereldje,


Leuk dat je mijn website  bezoekt en zal daarom eerst kort even iets over mijzelf en mijn hobby's vertellen. Mijn naam is Frank en ik ben 65 jaaren met pensioen, woonachtig in Zutphen en ik heb een aantal hobby's dat zijn o.a mijn gedichtensite het glasgraveren  de familiestamboom, en het verzamelen van reclamepennen.

Het verzamelen van reclame balpennen, met als resultaat van vragen - kopen  - krijgen - ruilen  - meenemen, maar vooral plezier beleven in de nog steeds groeiende hoeveelheid soms unieke pennen en momenteel heb ik meer dan 12.500 in een database geregistreerde pennen. Alles bij elkaar rond de 14.000 pennen en dan natuurlijk ook nog ruilmateriaal.  Dat is nog niet zoveel er zijn verzamelaars met veertigduizend of meer, ik ben natuurlijk nog maar kort  bezig, ik hoop er  nog veel meer bij te krijgen. Ik zoek nog wel van alles, maar heb gemerkt dat er wel heel veel soorten pennen in omloop zijn om te verzamelen, mede daardoor heb ik besloten een aantal thema's c.q. type pennen die ik persoonlijk leuk vind, dit kan vooral de vormgeving van de pen zijn wat extra aandacht te geven als ik ruil of beurzen in de regio bezoek. Ik ben ook lid van de Pennenverzamelaars Vereniging Nederland geworden, kortweg de PVN genaamd. Zij organiseren regelmatig ruilbeurzen door het hele land.

Enkele voorbeelden van mijn specialiteiten zijn alle modellen pennen met een S op de clip (Stilolinea, een Italiaanse firma) ook alle modellen van de Zwitserse Prodir pennen. Daarnaast diverse modellenToppointpennen o.a. oogpennen (future) ook de  pennen met een rond clipdeel (Cosmo) en de boogclippennen (Cosmo) + het model Athene. Natuurlijk ook wat afwijkende modellen (gadgets) rare pennen en pennen met o.a verlichting etc.

Als laatste bevat mijn verzameling nog wat standaards, wat parker pennen, setjes pennen en overige merken en modellen dikke, dunne en wat luxe metalen pennen. Sinds kort heb ik ook een nevenverzameling markclips.

Zie verder op deze site wat  foto's  van mijn favorieten en bijzondere pennen.

U kunt ook iets over de geschiedenis van de balpen in het algemeen op deze site lezen.
(klik op Wat is een balpen) of op de  link naar andere pennensite's schrijf ook eens in het gastenboek.

Verzamelt U ook pennen en wilt u eventueel ruilen, ik heb altijd wel wat dubbele pennen.
     
                           Stuur dan gerust eens e-mail naar:
Pennenwereldje

Pennenwereldje
Mijn
Mijn pennnewereldje